Tenjin Shinyo Ryu

Tenjin Shin'yō-ryū Jujutsu

Ko Ryu (äldre skola)

I Sverige finns det många olika stilar inom Ju-jutsu och en del har andra stavningar men betydelsen är densamma - mjuk/följsam teknik.


Sedan hösten 2014 kan man även träna   Tenjin Shin'yō-ryū (ursprung fr. 1830-talet) i Budo Höör IF.


Då bildades studiegruppen Höör Budo Kenkyukai. Vår studiegrupp tillhör DaiShin KonKan (House of great true root, se bild), som sköts av Sensei Lee Masters Menkyo, Bosjökloster, Sverige.


Vår studiegrupp är en av tre i Sverige, de andra två finns i Landskrona och Falkenberg.


En gång i månaden åker vi och tränar för Sensei Lee Masters Menkyo Kaiden och vid några tillfällen om året ges möjlighet att träna för Shike Paul Masters Menkyo Kaiden, stilchef. Paul Masters dojo finns i Pagelsham, UK.

Vem kan träna?

För att få träna  Tenjin Shin'yō-ryū måste man ha fyllt 16 år. Vi är både tjejer och killar som tränar tillsammans, jämställdhet mellan könen är en självklarhet. Hur du ser ut spelar heller ingen roll. Alla tränar med alla.


När kan jag börja?

Du är välkommen till oss för att prova på vid vilket träningstillfälle du vill under terminerna. Vi tar in nya medlemmar kontinuerligt under hela året.


Vad ska jag ha på mig?

I början går det utmärkt med vanliga träningskläder - tröja och oömma långa byxor är bäst - och lägg av dina smycken hemma. När man har tränat ett tag skaffar man en Ju-jutsudräkt (gi). Prata med oss så kan vi rekommendera dräkt.


Hur går det till?

Du börjar som nybörjare med vitt bälte (när du skaffat dräkt) och efter några års träning kanske man får chansen att att gradera.


Gradering sker vanligtvis  i samband med sommarlägret (Gasshuku).


Har du fler frågor?


Läs under ”Kontakt”.


Hjärtligt välkommen!