Nybörjare

Ju-jutsu Kai

Nybörjarinfo


I Höörs Ju-jutsuklubb tränar vi stilen Ju-jutsu Kai, den mest spridda formen av självförsvar i landet.


Ju-jutsu är i grunden självförsvar, men det finns förstås fler anledningar till varför så många tycker att det är roligt att träna.


Det är allsidig träning för hela kroppen som ger motion, smidighet och bättre koordinationsförmåga.


Vem kan träna?

Alla kan träna Ju-jutsu Kai. Vi som tränar i Höör är allt från 7 - 72 år, barn, ungdomar och vuxna såväl som hela familjer. Vi är både tjejer och killar som tränar tillsammans, jämställdhet mellan könen är en självklarhet. Hur du ser ut spelar heller ingen roll, Ju-jutsu Kai är till för alla. Det finns även klubbar som har medlemmar med olika funktionshinder.


Vi är indelade i tre grupper:

Knatte (7-9 år)

Mon (9-14 år)

Kyu (14 år och uppåt)


När kan jag börja?

Du är välkommen till oss för att prova på vid vilket träningstillfälle du vill under terminerna. Vi tar in nya medlemmar kontinuerligt under hela året.

Vad ska jag ha på mig?

I början går det utmärkt med vanliga träningskläder - tröja och oömma långa byxor är bäst - och lägg av dina smycken hemma. När man har tränat ett tag skaffar man en Ju-jutsudräkt (gi). Prata med oss så kan vi rekommendera dräkt samt hjälpa dig med inköpet.

 

Hur går det till?

Du börjar som nybörjare med vitt bälte (när du skaffat dräkt) och sen har du alla möjligheter att avancera uppåt hela vägen till svart bälte och vidare.


Läs mer under ”Gradering”.


Ju-jutsu är självförsvar, motion, en traditionsrik budoart och en tuff kampsport med möjlighet till tävling om man vill.


Vad kostar det?

Prova på 2 ggr innan du bestämmer dig. Sedan betalar man sin terminsavgift. Budo Höör IF har ingen separat medlemsavgift. Våra medlemmar behöver inte syssla med lottförsäljning eller liknande. Vi har också ett maxbelopp per familj för att hålla kostnaden nere. Redan vid ett tränande barn och en tränande vuxen träder maxbeloppet in.


Mer information om träningsavgiften finns på sidan "Om föreningen".


Har du fler frågor?


Läs under ”Kontakt”