Ju-jutsu Kai
Budohallen, Höör
Påskläger 2016, Linköping
Påskläger 2016, Linköping
Kata guruma, Budohallen, Höör
Landskrona
Miljöträning, Höör
Påskläger 2016, Linköping
Påskläger 2016, Linköping
Sommarläger 2016, Oxelösund
Sommarläger 2016, Oxelösund


Ju-jutsu Kai

Modernt självförsvar

I Sverige finns det många olika stilar inom Ju-jutsu och en del har andra stavningar men betydelsen är densamma - mjuk teknik.Vi är medlemmar i Svenska
Ju-jutsuförbundet (SJJF) som
organiserar stilen Ju-jutsu Kai.
Det är idag den största Ju-jutsu-stilen
i landet.
”Självförsvar med tradition och kvalitet” samt att ”Ju-jutsu ska vara roligt” är utmärkande för stilen. Som medlemmar i förbundet krävs bl.a. utbildade och licensierade instruktörer.


De självförsvarstekniker som vi tränar är anpassade efter dagens samhälle, med de lagar som gäller för självförsvar i Sverige, för att passa dagens utövare. Vi tränar ett självförsvar på ett humant sätt.


Sparkar och slag är inte nödvändiga, och lärs endast ut till vuxna efter något års träning.


Ungdomar under 14 år tränas enligt en speciell bok framtagen för växande individer och av instruktör med barnlicens.


Alla tekniker är obeväpnade. Däremot tränar vi försvar mot angrepp med vapen. Förutom teknikträning läggs vikt vid moralisk fostran och vi tar avstånd från alla typer av droger.

Vem kan träna?

Alla kan träna Ju-jutsu Kai. Vi som tränar i Höör är allt från 5 - 73 år, barn, ungdomar och vuxna såväl som hela familjer. Vi är både tjejer och killar som tränar tillsammans, jämställdhet mellan könen är en självklarhet. Hur du ser ut spelar heller ingen roll, Ju-jutsu Kai är till för alla. Det finns även klubbar som har medlemmar med olika funktionshinder.


Vi är indelade i tre grupper: Knatte/barn (upp till 9 år), Mon/ungdom (9-14 år), Kyu/vuxna (14 år och uppåt).


När kan jag börja?

Du är välkommen till oss för att prova på vid vilket träningstillfälle du vill under terminerna. Vi tar in nya medlemmar kontinuerligt under hela året.


Vad ska jag ha på mig?

I början går det utmärkt med vanliga träningskläder - tröja och oömma långa byxor är bäst - och lägg av dina smycken hemma. När man har tränat ett tag skaffar man en Ju-jutsudräkt (gi). Prata med oss så kan vi rekommendera dräkt.


Hur går det till?

Du börjar som nybörjare med vitt bälte (när du skaffat dräkt) och sen har du alla möjligheter att avancera uppåt hela vägen till svart bälte och vidare…


Läs mer under ”Gradering”.


Ju-jutsu är självförsvar, motion, en traditionsrik budoart och en tuff kampsport med möjlighet till tävling om man vill.
Har du fler frågor?


Läs under ”Kontakt”.


Hjärtligt välkommen!