Stilen Brasiliansk Jiu-jitsu

Vad är Brasiliansk Jiu-jitsu, BJJ?

Brasiliansk Jiu-jitsu (BJJ) är en brasiliansk kampsport utvecklad ur judo som i sin tur utvecklats av Jigoro Kano ur den traditionella japanska jujutsun.

 

BJJ består till största delen markkamp, det vill säga newaza med lås och strypningar (submissions) men inkluderar även nedtagningar. Det finns vanligen flertal kontringar på en och samma teknik.

 

BJJ innehåller inga typer av slag eller sparkar. BJJ främjar konceptet att en mindre, svagare personen framgångsrikt kan försvara sig mot en större, starkare angripare med hjälp av rätt teknik, hävstångseffekter, och framför allt, ta kampen till marken.

 

 

Har du fler frågor?

 

Hjärtligt välkommen ned till oss och prova på!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brasiliansk

Jiu-jitsu

Mattbrottning

I Sverige finns det många olika stilar inom Ju-jutsu och en del har andra stavningar men betydelsen är densamma - mjuk eller följsam teknik.

 

Våren 2016

Sedan våren 2016 kan man även träna Brasiliansk Jiu-jitsu i Budo Höör IF.

 

Meriterad instruktör

Då startade vi upp ett gäng som tränar 1,5 timme varannan måndag under ledning av vår huvudinstruktör inom BJJ, Jenny Bergh.

 

Jenny Bergh har tränat BJJ på Kaisho sedan 2006. Graderades till lila bälte av Robson Barbosa 2010. Tog brons i SM samma år och kom då med i den historiska första landslagsgruppen i BJJ. Deltog även i VM 2011. Instruktör på Kaisho under åren 2010-2013. Tillhör team Carvalho med huvudinstruktör Edson Carvalho.