Nybörjare

Brasiliansk

Jiu-jitsu

Behärska mattbrottning till fullo

I Sverige finns det många olika stilar inom Ju-jutsu och en del har andra stavningar men betydelsen är densamma - mjuk teknik.

 

Sedan våren 2016 kan man även träna Brasiliansk jiu-jitsu i Budo Höör IF.

 

Då startade en verksamhet upp som numera tränar varje onsdag mellan 19.00-20.30.

 

En kampsport för alla

Bjj brukar framhävas som den kampsport där en mindre utövare har störst möjlighet att övermanna en större och starkare motståndare.

 

Anledningen till detta är att teknik alltid går före fysiska egenskaper så som storlek och styrka.

 

Genom att fokusera på teknik och koncentrera kampen i huvudsak till marken behöver inte en mindre kroppsstorlek vara ett handikapp. Detta gör att Bjj är en kampsport som passar alla tjejer som killar, små som stora och gamla som unga.

 

Motion

Trots att Bjj idag är inriktad mycket på tävling är de flesta utövarna ändå motionärer. Bjj är framförallt en allsidig träningsform som erbjuder utmanande kampmoment och stärker både kropp och psyke.

 

Bjj är till för alla!

 

 

Vem kan träna?

För att få träna Brasiliansk jiu-jitsu i Budo Höör IF måste man ha fyllt 16 år. Vi är både tjejer och killar som tränar tillsammans, jämställdhet mellan könen är en självklarhet. Hur du ser ut spelar heller ingen roll. Alla tränar med alla.

 

När kan jag börja?

Du är välkommen till oss för att prova på vid vilket träningstillfälle du vill under terminerna. Vi tar in nya medlemmar kontinuerligt under hela året.

 

Vad ska jag ha på mig?

I början går det utmärkt med vanliga träningskläder - tröja och oömma långa byxor är bäst - och lägg av dina smycken hemma. När man har tränat ett tag skaffar man en vit Ju-jutsudräkt (gi). Prata med oss så kan vi rekommendera dräkt samt fixa till med klubbmärke.

 

Hur går det till?

Bjj är en grappling-stil, vilket innebär att man inte använder sig av slag eller sparkar utan istället fokuserar på att med ledlås och strypningar oskadliggöra sin motståndare. Grundtanken är att få ner sin motståndare på marken, kontrollera honom/henne där och med hjälp av ledlås och strypningar tvinga denne att ge upp.

 

 

Har du fler frågor?

 

Läs under ”Kontakta oss”.

 

Hjärtligt välkommen!