Brasiliansk Jiu-jitsu

Brasiliansk

Jiu-jitsu

Mattbrottning

I Sverige finns det många olika stilar inom Ju-jutsu och en del har andra stavningar men betydelsen är densamma - mjuk eller följsam teknik.

 

Vi är medlemmar i Svenska Brasiliansk Jiu-jitsu förbundet (SBJJF).

 

Bakgrund

Brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) härstammar från japansk jiu-jitsu och judo men har under decennier vidareutvecklats av familjen Gracie.

 

Etik

Förutom teknikträning läggs vikt vid moralisk fostran och vi tar avstånd från alla typer av droger.

Vem kan träna?

Alla kan träna BJJ. Vi som tränar i Höör är allt från 16 år och uppåt, ungdomar och vuxna såväl som hela familjer. Vi är både tjejer och killar som tränar tillsammans, jämställdhet mellan könen är en självklarhet. Hur du ser ut spelar heller ingen roll, BJJ är till för alla.

 

När kan jag börja?

Du är välkommen till oss för att prova på vid vilket träningstillfälle du vill under terminerna. Vi tar in nya medlemmar kontinuerligt under hela året.

 

Vad ska jag ha på mig?

I början går det utmärkt med vanliga träningskläder - tröja och oömma långa byxor är bäst - och lägg av dina smycken hemma. När man har tränat ett tag skaffar man en Ju-jutsudräkt (gi). Prata med oss så kan vi rekommendera dräkt.

 

Hur går det till?

Du börjar som nybörjare med vitt bälte (när du skaffat dräkt) och sen har du alla möjligheter att avancera uppåt hela vägen till svart bälte och vidare…

 

 

Har du fler frågor?

 

Läs under ”Kontakt”.

 

Hjärtligt välkommen!